ONLIFE: Hoe de digitale wereld je leven bepaalt

OVER HET BOEK
De eerste echo van een baby staat al vlug online. ‘Smartphones’, ‘selfies’ en ‘apps’ kleuren onze dagelijkse woordenschat. Zelfs de dood maakt niet langer een onderscheid tussen online en offline. Onlife dus! Een vloek of een zegen?

Wetenschapper Katleen Gabriels plaatst de technologische vooruitgang en digitale verbondenheid in een nieuw daglicht aan de hand van een helder overzicht met rake anekdotes. Wat zijn de troeven? Waar liggen de valkuilen? Zijn er grenzen aan de controlemaatschappij? Wat is nog persoonlijk en wat is van iedereen? Heb je, als je niets te verbergen hebt, echt niets te vrezen? Bedreigt de automatisering onze zelfstandigheid?

Voor de lezers van Dirk De Wachter of Paul Verhaeghe.

OVER: KATLEEN GABRIELS
Katleen Gabriels is doctor in de Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen. Momenteel is ze als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), en aan de onderzoekscentra ETHU (Centrum voor Ethiek en Humanisme) en CEMESO (Culture, Emancipation, Media & Society). Ze bestudeert de ethische gevolgen van computertechnologie. Katleen is gespecialiseerd in media­ethiek en computerethiek. Ze schrijft regelmatig opiniestukken en wordt vaak als experte geraadpleegd in de media.

For more see here.